Bästa försvarssprayen och hur du använder försvarsspray

I farliga situationer är det viktigt att du har lärt dig hur TIW försvarsspray fungerar samt hur du ska hålla sprayen för att få ett bra grepp. Håll burken i ett stadigt grepp och tryck ner utlösareknappen med pekfingret.

Viktigt är att notera att TIW har en räckvidd på cirka 3-4 meter och har en stark stråle som inte gör den känslig för vind. Din spray ska riktas mot angriparens ansikte och framför allt området kring ögonen. Detta ger omedelbar förblindande sveda och verkan och du kan skaffa dig några minuter för att fly och larma polis.

Angriparen kommer att misslyckas med angreppet då han drabbas av kraftig smärta i huvudet och i ögonen. Angriparen täcks också med klibbig färg. Vilken är den bästa försvarssprayen?

Enligt våra experter har vi kommit fram till att den absolut bästa försvarssprayen är TIW Criminal identifier. Den har starkast stråle och oskadliggöra din angripare.

TIW ger användaren förmånen av en längre distans till anfallaren (räckvidd upp till 4 meter) samtidigt som sprayen också är mycket vindtålig. Den röda eller blåa färgen gör att du som användare har lättare att se vart du sprayar och träffar ditt mål.

Med anledning av sin effektivitet och styrka så är TIW den bästa försvarssprayen på marknaden i Sverige.

Skillnaden på försvarsspray och pepparspray (OC)

Försvarsspray är ett lagligt alternativ till den i Sverige olagliga pepparsprayen eller tårgasen som används av polisen i många länder. Militären använder också OC.

Pepparspray kräver vapenlicens i Sverige (som polisen är restriktiv med) så denna är inte ett möjligt alternativ för de flesta i Sverige.

Capsaicin heter den aktiva beståndsdelen i en pepparspray (OC). Capsaicin är ett naturligt extrakt från chilifrukter. Styrkan på en pepparspray varierar men är vanligvist mellan 2 miljoner och 5 miljoner scoville, vilket är den enhet man använder vid mätning av styrkan på chilipeppar.

Den lagliga försvarssprayen däremot innehåller oftast alkohol eller aceton som är kraftigt irriterande för ögonen. TIW försvarsspray innehåller också ett kletigt färgämne (blå eller röd) som gör det lätt för polisen att identifiera och gripa den misstänkta gärningsmannen.

Det är innehållet i sprayburken som avgör huruvida sprayen är laglig i Sverige eller inte.

Hur man använder vår försvarsspray

Läs instruktionerna noga om hur försvarssprayen ska användas utifall att du hamnar i ett skarpt läge och behöver försvara dig eller din familj.

Öva gärna i utomhusmiljö med vår TIW övningsspray utifall att du ska använda sprayen. Sikta mot ett fast mål för att sedan övergå till ett rörligt mål som är svårare att träffa.

Ha en specifik plats för försvarssprayen så du alltid vet var den är, under en hotfull situation vet du då exakt var den är. TIW kan bäras i hölster i bältet (som polisen bär sin OC).

Undvik att ha andra föremål tillsammans med försvarssprayen då detta kan komma att försvåra åtkomsten i en stressad situation. Det är viktigt att mycket snabbt få upp försvarssprejen.

Är du kvinna och använder en handväska så väljer du ut ett särskilt fack för förvaring av din försvarsspray. Ha den inte löst i handväskan bland andra föremål, det är ett farligt misstag att göra.

Vid ett överfall så ta ett fast grepp om burken med högerhanden och spraya på ett avstånd av cirka 2-3 meter för bästa effekt mot angriparen. Sikta mot ansiktet och ögonen och låt inte angriparen komma nära dig. Om du kan backa när du sprayar så du håller avståndet.

Din vänsterhand håller du utsträckt framför dig för att markera att angriparen inte får komma närmare dig än så, det är din personliga sfär så att säga.

Samtidigt som du sprayer så skriker du backa så högt du kan flera gånger.

Nu är angreppet avvärjt och prioriteringen för dig är att förflytta dig till säkerhet. Spring genast därifrån och kontakta därefter polisen via 112 och uppge förövarens signalement.

Då samtliga modeller av TIW sprayen innehåller blåfärg eller rödfärg så kommer angriparen vara markerad och lätt att känna igen. TIW Super Defense innehåller även UV markering. Färgen är mycket svår att tvätta bort och kan sitta kvar upp emot en vecka.

Försvarsspray och självförsvarsprodukter köper ni här eller här.